Открий съкровището

Как да разглеждаш Quicktime панорами

Начало / Попитай откривателя / Как да разглеждаш Quicktime панорами

Как да заредим QuickTime

Ако филмчетата или панорамите не се виждат, трябва да се зареди последната версия на QuickTime. Това можеш да направиш от тук.

Как да гледаме филмчета QuickTime

Чрез QuickTime се стартират малките филмчета за обекта. По долната рамка на прозорчето са нарисувани бутони, с които можеш да пускаш и спираш филмчето или просто да разглеждаш следващата снимка в него. Приятно гледане:))

Как да гледаме панорамите QuickTime

Чрез QuickTime можеш да се озовеш на някое непознато място по света и да го разглеждаш, все едно че си там. Просто натисни левия бутон на мишката и я мести в екранчето. Така ще можеш да се въртиш на място и да разглеждаш околността. Картинката може да се увеличи или намали, ако натиснеш + или –, нарисувани на долната рамка. При разглеждането може да се появи малка бяла стрелкичка, насочена нагоре, щракни два пъти с мишката върху нея. Така ще се пренесеш на друго място в обекта, който разглеждаш, и ще продължиш разходката си. За да се покажат всички места, от които можеш да се пренесеш в следващата панорама (ако има такава), натисни бутончето със стрелкичка нагоре, нарисувано върху долната рамка. Ще се появят прозрачни сини полета. Това са “вратите” към съседния поглед.

Забавлявай се :))


© Асоциация за културен туризъм. Всички права запазени.
Проектът е финансиран от
Британски съвет България
Warning: include(counter.html): failed to open stream: No such file or directory in /home/pixelflo/otkrivam.com/index.php on line 313

Warning: include(): Failed opening 'counter.html' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/pixelflo/otkrivam.com/index.php on line 313