Открий съкровището

Регионален форум: Трансбалкански културен коридор Гърция – България – Румъния

Начало / Регионален форум: Трансбалкански културен коридор Гърция – България – Румъния

Регионалният форум: Трансбалкански културен коридор Гърция-България-Румъния: споделено наследство и общо европейско бъдеще (Пловдив, 16-17 ноември 2007) е част от проект по инициатива на Областен управител на област с административен център Пловдив по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз 2007, реализиран в партньорство с Асоциация за културен туризъм. Форумът продължава идеите за практическа реализиция на ангажиментите на Декларацията от Варна (2005) и на Декларацията от Опатия (2006). Проектът е свързан с проекта Културно наследство: образование – наука – опазване – интегрирани в туризма (HERITAGE: ESPRIT) на УАСГ, НХА, АКТ и ИКОМОС/България, селекциониран от Министерството на образованието и науката по темата Проучване на националните културно-исторически ценности като част от Европейското културно наследство и съвременните методи за тяхното съхранение.

Тема на Форума е културният коридор Източен трансбалкански път. Една от целите, които си поставя Форума е да насърчи партньорството между Гърция, България и Румъния за устойчиво развитие на културното наследство, културния туризъм и културната индустрия по Източния трансбалканския път.

Интегрална част от Регионалния форум е изложбата Културни коридори и културно наследство на Югоизточна Европа, организирана от Асоциация за културен туризъм, която представя културните съкровища на региона и по-специално по протежениена Източния трансбалканския път.

Повече за Регионалния форум в Пловдив и за заключителния документ можете да прочетете в специализирания сайт Културни коридори на Югоизточна Европа.

 

                                    


© Асоциация за културен туризъм. Всички права запазени.
Проектът е финансиран от
Британски съвет България
Warning: include(counter.html): failed to open stream: No such file or directory in /home/pixelflo/otkrivam.com/index.php on line 313

Warning: include(): Failed opening 'counter.html' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/pixelflo/otkrivam.com/index.php on line 313