Открий съкровището

Изложба

Изложбата Културни коридори и културно наследство на Югоизточна Европа е организирана от Асоциация за културен туризъм, в рамките на проекта Трансбалкански културен коридор Гърция - България – Румъния – споделено наследство и общо европейско бъдеще и в чест на 20-годишнината на културните маршрути на Съвета на Европа – инициатива на Съвета на Европа. Изложбата е свързана и с проекта Културно наследство: образование – наука – опазване – интегрирани в туризма (HERITAGE: ESPRIT) на УАСГ, НХА, АКТ и ИКОМОС/България, селекциониран от Министерството на образованието и науката по темата Проучване на националните културно-исторически ценнсоти като част от Европейското културно наследство и съвременните методи за тяхното съхранение.

Изложбата представя образа на наследството на Югоизточна Европа – регион с хилядолетна история и култура и възможностите за неговото устойчиво развитие. Част от изложбата – централни карти на културните коридори и културното наследство на света, Европа и регона; 12-те фотоса на обектите на Световното наследство и Компютърната презентация, са представени за пръв път на Мултимедийната изложба към Регионалния форум във Варна, 2005 г.

Друга част от материалите са изработени специално за настоящата Изложбата. Те представят Източния трансбалкански път между Гърция, България и Румъния, който може да бъде реализиран чрез ефективно трансгранично сътрудничество. Студенти и преподаватели от УАСГ представят един фрагмент на българска територия богата на културно наследство, чрез който показват възможностите за развитие на културен туризъм по културния коридор. Материалите са изработени в Мултимедийната лаборатория по културно наследство към Архитектурния факултет на УАСГ.

Изложбата е организирана в Данчова къща, с любезното съдействие и гостоприемство на Общински институт Старинен Пловдив.

Галерия


© Асоциация за културен туризъм. Всички права запазени.
Проектът е финансиран от
Британски съвет България
Warning: include(counter.html): failed to open stream: No such file or directory in /home/pixelflo/otkrivam.com/index.php on line 313

Warning: include(): Failed opening 'counter.html' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/pixelflo/otkrivam.com/index.php on line 313